Dali’s kookboek

mei 14, 2014

dali

In 1973, verscheen bij de Franse uitgever Felicie een opmerkelijk kookboek van de surrealistische schilder Salvador Dalí. Een boek vol visuele flair, humor en absurditeiten. Het boek is getiteld Les Diners de Gala— een woordspeling op galadiner en natuurlijk zijn vrouw en muze Gala.

de Inhoudstafel:

1. Les caprices pincés princiers (Exotic Dishes)
2. Les cannibalismes de l’automne (Eggs – Seafood)
3. Les suprêmes de malaises lilliputiens (Entrées)
4. Les entre-plats sodomisés (Meats)
5. Les spoutniks astiqués d’asticots statistiques (Snails – Frogs)
6. Les panaches panachés (Fish – Shellfish)
7. Les chairs monarchiques (Game – Poultry)
8. Les montres molles 1/2 sommeil (Pork)
9. L’atavisme désoxyribonucléique (Vegetables)
10. Les “je mange GALA” (Aphrodisiacs)
11. Les pios nonoches (Sweets – Desserts)
12. Les délices petits martyrs (Hors-d’oeuvres)

meer op Dangerous Minds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: