Facebook stories

januari 7, 2014

22469-462f21095198177d49d0bbb33872f024

“Terwijl in Griekenland werkloze kankerpatienten vreugdevol op straat mogen kreperen, houdt men hier feestjes met champagne voor een terminale die tegen wat media-aandacht best De Spuit wil aanvaarden. De Griekse oplossing lijkt mij toch enigszins efficiënter. Kom op tegen kanker! Lang leve euthanasie!”

Hij heeft het alletwee: een grote lyrische kracht én een scherpe, kritische pen, beiden verlengstuk van dezelfde wakkere geest. Dirk Vekemans is het best bewaarde geheim van de  Vlaamse poëzie. Online een reus, op papier een fantoom. Dit vadergedicht heeft voor mij bijna iets klassieks. Op een schrijnende en toch beheerste manier schetst hij de fatale broederschap tussen alle vaders en alle zonen.
alles is bezield, & niets is echt, nog zo’n verpletterend stukje observatie. Dirk Vekemans is de soulman die het intellect van zijn causaal touwwerk ontdoet; het denken de volle vrijheid van het denken gunt. De adrenaline van het sublieme.

(illustratie: © Chang Yung Ta Signal Flow 2.1, 2011-2012, Bulb lamp, speaker, computer and DMX controller, 400 × 280 × 480 cm)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: