Ann De Craemer één grote hoax!?

november 14, 2011

Dirk van Bastelaere op Alphavillle over “de Tante Sidonia van het literaire denken, de Goedele Liekens van de neerwaarts genivelleerde emokitsch.”:

“Wilt u echt weten waar het met de Vlaamse literatuur heen gaat? Volg Ann De Craemer dan op Twitter, waar ze wetenswaardigheden de wereld instuurt als: ‘Mijn column in De Morgen van vandaag. Over mijn Boekenbeurservaringen, en de onvermijdelijke kookboeken’, ‘Jeroen Theunissen reageert op mijn poëziecolumn’ of ‘Signeren op de Antwerpse #Boekenbeurs gisteren’

Tenzij, natuurlijk, deze hele Craemer één grote hoax is. Onwaarschijnlijk is het niet, dat Craemer een pseudoniem is voor alweer een besnord Vlaams dichter, mislukt in poeticis et in polemicis. Daar geeft de stijl van het Craemer-blog meer dan voldoende aanleiding toe. Het lijkt een grote parodie van precies die KAV-stijl. Maar als het een parodie is, dan is ze wel zeer doorzichtig. En als Craemer echt bestaat, is het maar zeer de vraag hoelang je een stijl kunt handhaven die in wezen zijn eigen parodie is. Literatuur light als virginale zelfbevlekking en autoparodie. De nieuwste gimmick. Houdbaarheidsdatum: 31.12.2011.”

Lees meer ‘Prinses Mathilde blogt’ op Alphavillle.

Advertenties

9 Responses to “Ann De Craemer één grote hoax!?”


 1. Oh kijk. Tegen onschuldige meisjes blaffen kan het radicale poedeltje van Bastelaere wel. Voor hij iets tegen mij terug durft te zeggen moet ie eerst drie treinreisjes naar Berlijn maken, en dan neemt ie de Wikipedia mee terug, onze vlaamse prefab recycle-autonoom.

 2. janien Says:

  Hoax of niet: een geweldige kluif literaturelurent toch. Leuk spelletje toch. Tja, waar waren de Patrick Demomperes van deze wereld ook weer gebleven!? De tijd is rijp voor een revi(r)(v)al van de sappige literaire polemiek. Als je ’t mij zou vragen.

 3. janien Says:

  Hoho (to myself).

  @ JJ Pollet en lezers. Excuus voor de drukfout in mijn vorige berichtje. Het moet natuurlijk ‘literaturekluren’ zijn, nee, ‘literatureluren’, zonder eind-t. Spelling muss – hoelang nog? – sein.

 4. jjpollet Says:

  zoals je zegt: ‘sappig’ en ‘geestig’. Zolang de zurigheid maar niet binnensluipt

 5. eva cox Says:

  Daarom nu dort onstuitbaar de papieren krant.

  (hield nochtans zo van geritsel bij de ochtendmok)

  Dirk van Bastelaere duvelt immers pas tevoorschijn dankzij Alphaville.

  Slick and witty.

  (likt haar lepeltje af en neemt een beschuitje)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: