Denkend aan Ivo Michiels

november 11, 2011

Terwijl Johan Velter in het Roger Raveel museum in Machelen rondloopt gaan zijn gedachten onwillekeurig naar kunstkenner, -verzamelaar, -promotor Ivo Michiels:

“In het Roger Raveelmuseum lopend, dacht je ook aan Ivo Michiels en zijn verhaal ‘Albisola mare, Savona’.

Een verhaal, typisch voor de jonge Michiels en confronterend voor de hedendaagse literatuur. Hoe men blind geworden is (angstig is) voor elk experiment. Hoe een bepaald niveau van abstractie niet meer gehaald wordt en hoe men verdwaalt in zichzelf: anekdotische trivialiteiten, platitudes en kortademige ‘gedachten’. Zoals in bijna al het werk van Michiels praat hij ook hier veel te veel. Wat een babbelaar! Hoe graag hij rond de pot draait! Wat een verteltalent en wat een leesplezier! Michiels schrijft altijd naar een ‘kosmisch gevoel’: hij wil opgenomen worden in de wereld.”

Lees meer over Ivo Michiels: deel 1deel 2

Binnenkort komt Deus Ex Machina met een Ivo Michiels special. Jan M. Meier die vele jaren geleden een monografie schreef over Michiels in de reeks Grote Ontmoetingen, stelde een nummer samen voor Deus en bezocht bij die gelegenheid Michiels in zijn huis aan de voet van de burcht in Le Barroux.

Advertenties

One Response to “Denkend aan Ivo Michiels”


  1. […] reagerend op de laatste alinea daar, op de expertenblog van JJ Pollet: naar de Ivo Michiels-special van Deus ex machina kijk ik in […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: