Barnard-debat loopt uit de hand – deBuren wist alle sporen

oktober 21, 2011

“deBuren dankt hierbij eenieder die een positieve en constructieve houding heeft aagenomen en betreurt dat de vloed aan negatieve en provocatieve reacties ons nu noopt dit debat op deze website stop te zetten.” meldt deBuren (zie ook dit bericht)

deBuren heeft blijkbaar niet alleen het debat gesloten. Ook de oorspronkelijke essays van Barnard en de enkele waardevolle reacties zijn spoorloos. Kinderen en badwater: alles overboord. Een overreactie vind ik. Gelukkig zijn op dit blog nog enkele fragmenten traceerbaar. Ik ben niet de enige die deze drastische beslissing van deBuren betreurt:

“Open debatteren op het internet, dat heeft zo zijn consequenties. Constructief of provocatief, van helder nuancerend en argumenterend over kort impulsief tot schofferend: mag het? Het kan niet. ‘Stoorreageerders’ begonnen het forum van de hoogculturele website te besmeuren met woordverhaspelend gelettertetter. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is maar het liedje moet wel proper blijven. Jammer toch, ik zie een gedroomde mooie kluif taalbeschouwing en meer voor mijn neus weggekaapt door de gevestigde orde! Totaal ontnuchterd blijf ik achter …” (The Sausage machine)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: