Maeterlinck, najaar 2011

oktober 20, 2011

Vandaag verscheen een Nederlandstalige uitgave met proza van Maurice Maeterlinck,Bulles Bleues – Herinneringen van geluk – Maurice Maeterlinck, uitgeverij Lannoo:

“Maurice Maeterlinck vertoefde in 1947 in de Verenigde Staten, waarnaar hij was gevlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog. ‘Hij zat daar weemoedig over zijn jonge jaren in Gent te mijmeren, over de bloempjes en de bijtjes in de grote tuin in Oostakker en het kattenkwaad dat hij er uit haalde. Hij wist dat zijn einde naderde en zijn echtgenote zette hem aan om zijn jeunesse souriante, of zijn dagen van schaduwloos geluk, op papier te zetten. Terug in Nice deed hij dat. Het verscheen in 1948 en de Gentse torens sierden de kaft. Het werd zijn laatste boek’,” (meer op het Nieuwsblad en op Knack)

De Gentse toneelauteur-regisseur Arne Sierens las het boek en vond het hilarisch (beluister hier zijn commentaar)

Maeterlinck kwam deze week ook in het nieuws naar aanleiding van een filmadaptatie van L’oiseau bleu, “Blue Bird” van de jonge Vlaamse cineast Gust Van den Berghe : zie dit bericht en bespreking van Guido Lauwaert.

Volgende maand verschijnt bij De Bezige Bij Antwerpen een tweetalige dichtbundel van Michaël Vandebril: Het vertrek van Maeterlinck.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: