Georges Simenon in Museum der Letteren en Manuscripten

oktober 19, 2011

In het nieuwe Brusselse Museum der Letteren en Manuscripten loopt de toonstelling Georges Simenon – Parcours van een Belgisch schrijver  met foto’s, documenten, manuscripten, brieven en video’s:

“Georges Simenon, de geestelijke vader van commissaris Maigret – ook altijd met pijp –, was een veelvraat, in heel veel opzichten. Ook sek­sueel. Hij zou het gedaan hebben met tienduizend vrouwen. Maar Simenon had ook aandacht voor andere aspecten van het leven. Aan Nobelprijswinnaar André Gide schreef hij: “Men moet proberen. Voelen, gebokst hebben, gelogen… Alles gedaan hebben, niet ten gronde, maar genoeg om te begrijpen.” Ook het marginale interesseerde hem.” (meer op BDW)

Op de bovenverdieping van het Museum der Letteren en Manuscripten huist de permanente collectie. Je vindt er brieven van Félicien Rops en René Magritte, een tekening van Alechinsky, een autobiografisch manuscript van Paul Verlaine, tekeningen van Hugo Claus en fragmenten uit diens Oostakkerse gedichten .

Het Museum der Letteren en Manuscripten is een bijhuis van het Parijse Musée des Lettres et Manuscrits en ligt in de Koningsgalerie 3, 1000 Brussel. (info)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: