De uitgeverij bestaat 20 jaar. Feest!

oktober 8, 2011

“Ik ben op een feest. De uitgeverij die mijn boek uit gaat brengen, bestaat twintig jaar. Ik ben uitgenodigd, ik hoor erbij, ik ben een echte schrijver.
Omdat ik moest werken in de dierenwinkel, kom ik pas binnen op het feest als het feest al lang bezig is. In de trein hebben mijn vriendin en ik patat gegeten. Ras patat met mayonaise. De mayonaise smaakte naar verse eieren.
Tafels met warm eten zover het menselijk oogt reikt. Aan de bar mag je zoveel drinken bestellen als je wilt, je hoeft er niet voor te betalen.
Yvonne K., de beroemde schrijfster, loopt voorbij. Ze blijkt honderdvijftig centimeter lang, dat is niet veel voor iemand die het malle idee in haar hoofdje heeft gehaald dat ze gelijkwaardig is aan de man. Het kan natuurlijk ook dat de uitgeverij (…) ” lees verder op Joubert Pignon.

Advertenties

2 Responses to “De uitgeverij bestaat 20 jaar. Feest!”

 1. Ella Arps Says:

  JeeJee Pollet
  tjeetjee, even afstand nemen van wat hier staat, wij liepen van de week in een oververhit Parijs en zeiden steeds Tsjonge Tsjonge en dan deden we zo’n handclap als echte footballers, dat relativeert en het geeft een…. nou bedenk het zelf maar….sportief…
  ik merk dat de schrijver van dit verslag maar twee letters in het alfabet heeft veroverd en dus : de K, geen Y, de M geen G, weer de M van mobieltjes en niet de reinigende S van stront. Een glas leeg drinken waar as in zit, tsjonge tsjonge dat is gevaarlijk. Een held dus. Fijn dat ik het verslag van de held heb mogen lezen. Hij heeft mij willen betrekken bij zijn frustraties Is hij misschien te lang???begrijp de frustratie, er zijn veel mensen onder ons die met weinig vermogen veel vermogen hebben vergaard. Ik begrijp het maar het verslag vind ik huh schoudersophalend helemaal niks.Ik hoop dat je de briljante binnenrijm in mijn commentaar al hebt ontdekt.

 2. jjpollet Says:

  Misschien spreekt dit verslag van een uitgeversfeest meer tot je verbeelding 😉
  https://jjpollet.wordpress.com/2011/09/28/op-het-tuinfeest-van-uitgeverij-prometheus/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: