VFL huldigt versregel van Jeroen Mettes tijdens Chinese boekenbeurs

september 9, 2011

In alle Nederlandse China-rumoer zou men nog vergeten dat ook het Vlaamse Fonds voor de Letteren (VFL) op de boekenbeurs van Beijing aanwezig was.  Uit een verslag op de website van het VFL valt op hoe gematigd en voorzichtig  de aanpak van de Vlamingen is.  Ze besluiten dan ook met een versregel van Jeroen Mettes: “Want pragmatisme en flexibiliteit werken beter dan ideologie en dogma.” Of: zonder megafoon praat net zo makkelijk:

“De presentatie van een diverse boekproductie binnen een open sfeer van vrije meningsuiting en vrijheid van drukpers zet deze thema’s zeker zo nadrukkelijk op de agenda als contraproductieve openlijke demonstraties. David Van Reybrouck, huidig voorzitter van de Vlaamse tak van de internationale auteursorganisatie PEN, besloot een opiniestuk daarover in De Standaardvan 7 september met: “De lange weg is soms zinvoller dan de kortstondige hetze.” In die geest en  met die doelstelling zet het VFL mee in op vertalingen van Vlaamse auteurs én op de strijd voor vrije meningsuiting in China. Ook voor het VFL kan er geen twijfel over bestaan dat de situatie van de mensenrechten in China slecht is. Het VFL is er echter van overtuigd dat de openingen die China de laatste jaren biedt, aangewend moeten worden om in dialoog te treden met alle betrokken partijen en op die manier een weg te banen die geleidelijk tot nog meer openheid leidt. Dat kan alleen maar door ter plekke aanwezig te zijn en die dialoog daadwerkelijk aan te gaan. Om een versregel van Jeroen Mettes aan te halen: “Want pragmatisme en flexibiliteit werken beter dan ideologie en dogma.”

 De eerste stappen zijn gezet. Het VFL gaat behoedzaam, maar goed voorbereid verder met de uitbouw van vertalingen op de Chinese markt.”

Lees het verslag op VFL.

Advertenties

One Response to “VFL huldigt versregel van Jeroen Mettes tijdens Chinese boekenbeurs”

  1. Samuel Vriezen Says:

    UCHEUCHEUCHE!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: