Nasr: ‘Wij zijn volwassen schrijvers, geen kleine kinderen”

september 8, 2011

Ramsey Nasr in De Volkskrant:

“Kortom: als Amnesty vanaf het begin niet alleen binnenskamers, tegenover ons, maar ook tegenover de pers zijn openlijke steun had uitgesproken voor onze missie, dan had onze aanwezigheid ook voor de organisatie zelf meer betekenis gehad dan het kleine symbool van een speldje.

Want ja, wij hébben veelvuldig contact gehad met dissidenten, met andersdenkenden, kunstenaars en uitgevers in grote problemen. Wij hebben dat niet aan de grote klok gehangen om redenen die Amnesty bekend zijn – Amnesty zelf hielp deze ontmoetingen organiseren. En ja, ik heb de speldjes, evenals het andere meegegeven materiaal, uitgedeeld, zoals ik van plan was. Zij het zonder morele dwang en buiten het oog van de camera.

Terwijl in Nederland de Chinese Muur werd afgebroken, hoopten wij als een virus van nieuwsgierigheid binnen te dringen in een gesloten land.
‘The ultimate space is a piece of paper’. Sieb Posthuma, kinderboekenillustrator, hield een workshop met 30 kinderen van gedetineerde ouders, waarvan sommigen levenslang uitzaten. Samen tekenden ze een grote kraanvogel, het Chinese symbool voor vrijheid. Erboven schreven ze deze tekst.

Dát is het verschil met Amnesty. Wij hebben dezelfde doelstelling. Activisme en schrijverschap zijn twee middelen om dat te bereiken.”

Zie ook dit bericht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: