Meta-facebook: Komrij, van Veelen, Lampe,….

september 1, 2011

Gerrit Komrij in een facebook-column op NRC:

“Veertig procent van de statusupdates op Facebook is fake, blijkt uit een onderzoek. Al die snoeverij en camouflage leiden uiteindelijk tot uitputting, en Facebook is de schuld. ‘Vierhonderd vrienden op Facebook zijn geen substituut voor een goed gesprek,’ concludeert de man van de statistiek, die kennelijk ook nog zielepastor is.

Eenzaamheid, sociaal isolement, zelfmoord, moordlust – het heeft aan de maatschappij gelegen, aan de telefoon, aan de televisie, aan de stoommachine, aan de democratie, aan de roman, aan de bureaucratie, aan het vliegtuig, en het ligt dus nu aan de sociale media.

Het problematiseren van Facebook is de nieuwe hobby geworden.”

Arjen van Veelen in  ‘Over rusteloosheid’ uit 2010, een facebook-apologie:

“Is Facebook een eerlijk boek? Het lijkt vaak op een ego-glossy waarin alles oké gaat. Soms laat je er weliswaar je zwakke kanten zien, maar dat is een oud kneepje van de romanschrijver: geef je hoofdpersoon een handicap, dat wekt sympathie op bij de lezer”

Astrid Lampe op Versindaba:

“Leuk tooltje zeg ik voortaan wanneer het weer eens over Facebook gaat. Houd het vooral low profile. Ik verklap lekker niet dat dit nieuwe speeltje me dominant in statussen en strategieën heeft leren denken Legertruck, lastwagen. rammelbak. En dat ik de naschokken van het duimpje omhoog nog druk zit te verwerken. Praalwagen, pantservoertuig, snelle golf. Wel levendig, al dat dataverkeer.

Je vindt dit leuk.

Hier moet je zijn, hier gebeurt het: de startpagina! Met een muisklik had ik toegang tot de digitale Facebook snelweg. Al je collega’s zitten erop, ….”

Meer meta-facebook via deze link.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: