Steve Reich zwicht voor 9/11 protest

augustus 13, 2011

Als beeld voor zijn nieuwe cd WTC 9/11 koos Steve Reich een foto van de brandende WTC torens op 11 september 2001. Toen de kaft van de cd voor het eerst in het nieuws kwam in juli als aanloop naar de officiële release in september rees er een storm van protest. De algemene verontwaardiging noopte Reich ertoe om een nieuwe foto voor zijn cd te zoeken. “Omdat de huidige kaft van WTC 9/11 de aandacht afleidt van het luisteren”, aldus Reich in een statement op Nonesuch, “heb ik in overleg met Nonesuch een nieuw beeld gezocht.”

In een kort artikel op de Washington Post drukt Anne Midgette haar verbazing uit over de ophef. “Wat mij betreft is de originele foto perfect in lijn met de inhoud van de cd. De foto van Masatomo Kuriya, heeft een patine gekregen, alsof het in brons is gegoten of een sepia tint heeft gekregen waardoor het een historisch cachet ipv een journalistiek cachet krijgt.”
“Ik ben verbaasd, en ik ben er zeker van dat Reich ook verbaasd  was door de reacties. Per slot van rekening is dit een beeld waarmee we weken, maanden, zelfs jaren overspoeld werden na de gebeurtenis.”
Lees meer op de Washington Post.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: