21 juli: Hugo Camps

juli 21, 2011

“In tegenstelling tot Boudewijn heeft koning Albert de democratie in niets gehinderd. Hij kent zijn bloempotfunctie en gooit er zelfs schater tegenaan. Albert wordt nu al 400 dagen gegijzeld door een politieke klasse die van zichzelf een kerkhoffanfare heeft gemaakt. Nulliteiten hors catégorie, het begraven niet waard. Wat moet je als koning nog in een land waar een toespraakje tot landgenoten al zo opzichtig onder curatele staat?

Lieve Albert, stop ermee.”

Lees de 21-juli column van Hugo Camps in De Morgen.

Advertenties

8 Responses to “21 juli: Hugo Camps”

 1. victacausa Says:

  N’importe quoi.
  De betekenisloosheid van Camps.

 2. jjpollet Says:

  De taalsculptuurtjes van Camps

 3. victacausa Says:

  komaan! wat pseudohollands en barok samen leveren nog geen sculptuurtjes op.

 4. jjpollet Says:

  Rococo volgens mij. Een pen die in krullen om het subject heen slingert. Taal om de taal. Vleesgeworden stilistiek. Verdraaid, nu ben ik zelf al Campiaans in de weer….

 5. jjpollet Says:

  ‘Campsiaans’.

 6. victacausa Says:

  en dan die lafheid die in al zijn stukjes zit: je kunt er alle kanten mee uit. Hij heeft altijd alles gezegd en tegelijk niets gezegd: het beste kenmerk van de slechte stijl.
  Als stilist (als we dat woord dan toch gebruiken) doet hij mij denken aan een schooljongen die in zijn broek gescheten heeft en nu niet meer naar huis durft.

 7. jjpollet Says:

  het blijven gewoon columns hoor, stukjes die de waan van de dag achterna hollen zonder opiniërend gezag. Een scud afvuren op een mug maakt de mug nog belangrijker.

 8. jjpollet Says:

  Intussen op Alphavillle: “De 21 juli-toespraak van Albert II was om tal van redenen opmerkelijk, niet omdat de Belgische koning, zoals sommige media stelden, ‘ongemeen scherp’ was in zijn speech, of omdat hij openlijk politiek bedreef (wat de import-Coburg al jaren doet), maar omdat hier de doodsangst van een regime zichtbaar werd, vermengd met verontwaardiging – of vermomd als verontwaardiging. In ‘Terzake’ kwamen Willy Claes (SPa) en Peter De Roover (Vlaamse Volksbeweging) de speech becommentariëren. Van u verwachten we metacommentaar.” http://www.alphavillle.com/avillle/zone/gloss/?item=4938


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: